Інформатор Калуш

ТРЕШ

Важка ніч у Дніпрі: в місті зачиняють школи й евакуйовують лікарню

Важка ніч у Дніпрі: в місті зачиняють школи й евакуйовують лікарню

У ніч на 13 лютого російські війська вдарили по цивільній інфраструктурі у місті Дніпрі. Зараз там змушені евакуювати одну з лікарень та зачиняють школи.

Про це пише Інформатор, покликаючись на міського голову Дніпра Бориса Філатова.

“Через нічний обстріл ми евакуюємо одну з лікарень, зливаємо систему опалення та вивозимо чималу кількість паліативних хворих. Також зачиняємо школи. Бо за прогнозам найближчим часом очікується похолодання, а втримати систему не вийде”, — пояснив він.

Також за його даними, через нічний обстріл рф у Дніпрі пошкоджено деяку цивільну інфраструктуру. Комунальні служби роблять все можливе для усунення наслідків. Поки ж зігрітися та підзарядити гаджети можна у пунктах незламності. По всьому місту працює більше 100 таких. Там є все необхідне: генератори, альтернативні джерела опалення, мобільний зв’язок та інтернет, питна вода та гарячі напої. Також у місті працюють пункти відповідального бізнесу.

Відомо, що Дніпро та область дві ночі поспіль ворог атакував БпЛА. Захисники знищили 10 шахедів у Дніпровському районі, але були і влучання, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

“Під ударом опинився енергетичний об’єкт. Виникла пожежа, яку вгамували рятувальники. Поцілив агресор і по інфраструктурному об’єкту. Там також зайнялося. Вогонь оперативно загасили. Дякую тим, хто 24/7 ліквідує наслідки російського терору. Серед них й герої-енергетики. Вони вже повернули світло мешканцям Павлоградського району після вчорашніх атак. Зараз же працюють в обласному центрі. Там теж заживили майже всі домівки. По Нікопольщині російська армія гатила з артилерії. Гучно було в райцентрі, Марганці та Мирівській громаді. Пошкоджені три приватні будинки. Одна господарська споруда зруйнована й ще одна – понівечена. Побиті півсотні сонячних панелей”, — повідомив посадовець.

Згодом він уточнив, що у Нікополі загинула людина. Чоловік потрапив під ворожий артобстріл. Йому було 64 роки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору