Інформатор Калуш

ТРЕШ

Ошукав 42 людини: на Долинщині обвинуваченому продовжили домашній арешт

Чоловіка обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), ч. 2 ст. 190;(Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) КК України.

Пише Інформатор.

Згідно із ухвалою, матеріали об`єднаного кримінального провадження в Єдиний держреєстр було внесено 2 серпня 2022 року.

А 23 жовтня минулого року обвинуваченому було продовжено домашній арешт. Тоді йому заборонили залишати житло із 23 до 6 години на термін два місяці. Прокурор подав клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно обвинуваченого.

Подане клопотання обгрунтоване тим, що у червні 2022 року чоловік публікував неправдиві оголошення у фейсбуці про продаж транспортних засобів, спеціальної техніки й мототехніки під виглядом їх продажу. Хоча товару у наявності не мав і продавати його також не мав на меті. Матеріальні збитки обвинувачений завдав 26-ом особам. Також чоловік розмістив оголошення під іншим ніком і у висновку в його пастку втрапили ще 16 осіб.

“В ході розгляду даного клопотання суд дійшов висновку, що ризики, встановленні при вирішенні питання про продовження застосування до обвинуваченого ОСОБА_3 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту не зменшились, продовжують існувати, та у судовому засіданні прокурором доведено наявність обставин, які виправдовують подальше застосування даного запобіжного заходу.

Суд вважає за необхідне зазначити, що ризиком у контексті кримінального провадження є певна ступінь можливості, що особа вдасться до вчинків, які будуть перешкоджати судовому розгляду або ж створять загрозу суспільству. При визначенні ризиків закон не вимагає неспростовних доказів того, що обвинувачений однозначно, поза всяким сумнівом, здійснюватиме відповідні дії, однак вимагає обґрунтування, що він має реальну можливість їх здійснити під час вирішення питання про продовження запобіжного заходу або в майбутньому. Отже, ризики, які дають достатні підстави суду вважати, що обвинувачений може здійснити спробу протидії кримінальному провадженню у формах, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК, слід вважати наявними за умови встановлення вірогідності їх здійснення”, — йдеться у тексті.

Тож суд постановив продовжити застосування домашнього арешту щодо обвинуваченого. Йому заборонили залишати помешкання із 23 до 6 години на термін два місяці, себто до 14 квітня.

Обвинувачений зобов’язаний:

  • прибувати до органів прокуратури або суду за першою вимогою;
  • не відлучатися за межі Калуського району без дозволу прокурора або суду;
  • повідомляти прокурора або суд про зміну свого місця проживання або роботи;
  • здати до органів Державної міграційної служби України усі наявні паспорти громадянина України для виїзду за кордон;
  • не залишати місце постійного проживання без дозволу прокурора, суду.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору