Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Брошнів-Осадській громаді подорожчали комунальні послуги

зросли тарифи у брошнів-осаді

Виконавчий комітет затвердив нові тарифи на вивіз сміття та централізоване водопостачання і водовідведення.

Повідомляє Інформатор.

Відповідно до затвердженого рішення “Про встановлення тарифів на поводження з побутовими відходами (вивезення та захоронення), що надаються КП “ЖЕК” Брошнів-Осадської селищної ради на 2024 рік”, плата за вказану послугу становитиме 25,15 грн у місяць з однієї особи для населення, а для фізичних та юридичних осіб тариф — 301,74 грн за один метр кубічний.

Будівельне сміття, як пояснив директор КП “ЖЕК” Олег Петрушка, не входить до послуги з вивезення та захоронення побутового сміття, а вивозиться окремо. При цьому, потрібен окремий договір із комунальним підприємством або за талоном від КП на захоронення у разі, якщо будівельне сміття вивозиться самостійно.

Також виконком вніс зміни до свого рішення від 15.08.2023 р. №79 “Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення КП “ЖЕК” Брошнів-Осадської селищної ради”.

“Нагадаємо, що відповідно до розрахунків економічно обгрунтованого тарифу вартість водопостачання та водовідведення з 1 вересня 2023 р. дорівнює 26,96 грн та відповідно 16,66 грн за один кубометр, враховуючи ПДВ. Однак, відповідно до пропозиції голови громади Тараса Манорика, котрий звернув увагу на те, що в країні воєнний стан і доходи в громадян обмежені, для населення вартість послуги було встановлено нижчу: за централізоване водопостачання — 10 грн і за централізоване водовідведення — 9 грн за 1 кубометр, враховуючи ПДВ, з умовою, що вартість послуги зростатиме поступово кожних півроку аж до економічного обгрунтованого тарифу”, — пояснюють громаді.

Таким чином, з 1 березня 2024 року плата за централізоване водопостачання для населення становитиме 15 грн за один кубометр, а за централізоване водовідведення — 13,5 грн (враховуючи ПДВ).

Різницю в тарифі комунальникам і далі відшкодовуватиме селищний бюджет.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору