Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Біля нового кладовища у Голині буде зона паркування

Біля нового кладовища у Голині буде зона паркування

У Голині триває робота з проєктування нового кладовища. Мешканці села, здебільшого, охоче віддають для суспільних потреб ділянки, які у їхній приватній власності. Але — проти того, щоб біля кладовища був дорожній сервіс, як це передбачено попередньою документацією.

Розповідає Інформатор.

Частину ділянок у Голині Калуська міська рада у їх власників готова викуповувати. Земельники кажуть, що люди і задарма ладні віддавати, адже в селі справді вже практично немає місць для поховання. Але коли з’ясувалося, що біля дороги, згідно з діючою містобудівною документацією, передбачено ділянку під облаштування дорожнього сервісу, — запротестували.

У міській раді пояснюють: старий генеральний план розробляла ще Голинска сільська рада і це було 10 років тому. Зараз ситуація така, що доречніше на тому місці зробити зону для паркування автомобілів. Це мешканцям села і обіцяють.

За словами Василя Тимчишина, який виконує обов’язки старости у селі Голині, там справді дуже пасуватиме парковка. І не лише в контексті сусідства з кладовищем, а і зі стадіоном, на якому також буває доволі людно.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору