Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші хочуть розробити екомапу громади

Калуська молодіжна рада планує розробити еко мапу Калуської громади

На мапі планують зібрати усі точки в громаді, де можна здати сміття на переробку.

Ділиться Інформатор.

Таку ідею озвучила Молодіжна рада при Калуській міській раді вчора, 16 лютого, під час звіту ради за 2023 рік. Члени ради діляться, що проблемою є те, що немає єдиної зібраної мапи чи інформації, де калушани можуть здати вторсировину.

“В інтернеті про це дуже мало інформації. Якщо людина не знатиме, де вона може здати цю вторсировину, то вона ніколи не розпочне сортувати сміття у себе вдома. Зважаючи на екоіндустріальні амбіції нашої громади, то для калушан сортування вже має ставати звичкою. Натомість влада та громадський сектор має забезпечити для цього відповідну інфраструктуру й проінформованість”, — каже голова ради Олег Кіндрацький.

Щоб зібрати усю відповідну інформацію члени ради проводитимуть дослідження у Калуші та по селах громади.

“Обов’язково зробимо цю мапу тільки в електронному варіанті, щоб не використовувати папір. Також в електронній версії можна буде вставити посилання на розташування на картах точки, де приймають вторсировину”, — ділиться член ради Юрій Чоловський.

Один з варіантів реалізації проєкту бачать на платформі Національної мапи пунктів прийому вторсировини, де у місті Калуш зараз є тільки одна точка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору