Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

П’ять спецій до ранкової кави | Як зробити напій смачнішим і кориснішим

П’ять спецій до ранкової кави | Як зробити напій смачнішим і кориснішим

Спеції у каві допоможуть підтримувати здоров’я вашого мозку, підвищувати концентрацію та сповільнювати зниження когнітивних функцій.

До таких висновків дійшов невролог, який спеціалізується на здоров’ї та лікуванні мозку, доктор Брендон Кроуфорд, пише She Finds, на яке покликається Інформатор.

За даними невролога, до спецій, які варто додати у ранкову каву, належать кориця, куркума, імбир, мускатний горіх і чорний перець.

Кориця

За словами доктора Кроуфорда, кориця — це більше, ніж просто ароматна добавка до лате; це потужне джерело антиоксидантів, необхідних для захисту нейронних структур від окисного стресу.

“Кориця також може регулювати рівень цукру в крові, що має вирішальне значення для підтримки когнітивних функцій і запобігання нейродегенеративним захворюванням”, — говорить він.

Крім того, додавання кориці до кави може бути навіть ефективним способом прискорення втрати ваги.

Куркума

Сила куркуми — в її активній сполуці, куркуміні, який відомий своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями, може допомогти зменшити запалення та окислювальне пошкодження мозку — фактори, які часто пов’язують із такими захворюваннями, як хвороба Альцгеймера.

“Куркумін також підвищує рівень мозкового гормону BDNF, який прискорює ріст нових нейронів і бореться з різними дегенеративними процесами в мозку”, — пояснює доктор Кроуфорд.

Куркума додасть вашій каві землистого смаку, який точно варто спробувати.

Імбир

“Імбир, відомий своїми сильними протизапальними властивостями, може допомогти покращити когнітивні функції, зменшуючи запалення та окислювальний стрес”, — каже фахівець.

Також ця спеція сприяє концентрації уваги та когнітивної спритності. І що дуже важливо: імбир і куркума чудово поєднуються.

Мускатний горіх

Ця тепла спеція може принести користь вашому здоров’ю. Доктор Кроуфорд підкреслив нейропротекторні властивості мускатного горіха, які можуть покращити пам’ять і запобігти дегенерації нервових шляхів.

“Мускатний горіх також покращує настрій, що може сприяти більш зосередженому та позитивному психічному стану”, — зазначає він.

Чорний перець

Чорний перець може не тільки додати неповторного смаку вашій ранковій чашці кави, але і допомагає мозку, особливо в поєднанні з куркумою.

“Піперин, активна речовина в чорному перці, може підвищити засвоєння куркуміну (з куркуми) до 2000%. Ця синергія не тільки посилює переваги куркуміну для мозку, але також допомагає покращити травлення та засвоєння поживних речовин, опосередковано підтримуючи когнітивне здоров’я”, — ділиться невролог.

Отож, резюмує фахівець, додавання цих спецій до вашої щоденної чашки кави — це більше ніж просто посилення смаку; це може забезпечити значний когнітивний імпульс і сприяти довгостроковому здоров’ю мозку. Незалежно від того, чи спеціями посипати безпосередньо напій, чи змішати їх у ваших улюблених рецептах на основі кави, вони стануть смачним та потенційно корисним доповнення до вашого ранкового ритуалу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору