Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Три петиції: рідні загиблих воїнів просять допомогти зібрати підписи

Три петиції: рідні загиблих воїнів просять допомогти зібрати підписи

Рідні загиблих захисників України Андрія Приходька, Віталія Похиленка та Павла Воробця просять усіх небайдужих підписати петиції щодо присвоєння воїнам почесного звання Героя України (посмертно).

З відповідними проханнями вони звертаються і до читачів Інформатора.

Приходько Андрій — військовослужбовець Національної Гвардії України, старший сержант, начальник контрольно-пропускного пункту 3 стрілецького батальйону 9 стрілецької роти 3052 військової частини, 28.06.1972 року народження, уродженець міста Покров Дніпропетровської області.

Стояв на захисті і обороні Харківської області. Героїчно загинув 8 січня 2023 року при виконанні військового завдання (штурму), отримавши кульові поранення несумісні із життям в населеному пункті Соледар Бахмутського району Донецької області.

Мужній воїн, відданий військові присязі. Він не один раз витягав побратимів з-під обстрілів, ризикуючи власним життям… Рідні згадують його як щирого, життєрадісного і доброго чоловіка, брата, батька і дідуся.

Петицію потрібно підписати тут.

Похиленко Віталій — солдат-стрілець 3-го стрілецького відділення 2-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону 31-ї бригади ім. генерал-майора Олександра Радієвського НГУ, 20.01.1974 року народження, родом із в с. Кисличувата Нікопольського району Дніпропетровської області.

Вперше Віталій Похиленко став до захисту Батьківщини ще у 2014 році, коли був мобілізованим до лав НГУ. Він відважно і самовіддано боронив нашу державу на Донецькому напрямку — біля міста Бахмут. З початком повномасштабного вторгнення ворога знову прийняв рішення боронити Україну і 3 березня 2022 року поповнив лави НГУ. На його долю випало брати участь у визволенні Харківщини та населеного пункту Урожайне Донецької області.

Загинув унаслідок мінометного обстрілу 19 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

“Наступного дня йому мало б виповнитися 50 років… Враз ми втратили люблячого чоловіка, турботливого тата та найріднішого дідуся. Тож, просимо не оминути вашою увагою та гідно відзначити героїчний подвиг гідного сина своєї Батьківщини”, — просять його рідні.

Петицію потрібно підписати тут.

Воробець Павло — військослужбовець ЗСУ , 03.03.1976 року народження,

У зону бойових дій він вирушив 26 серпня 2014-го у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, був механіком-водієм, воював під Нікішиним, вийшов із Дебальцівського котла. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений низкою відзнак.

З початком повномасштабної війни не міг стояти осторонь від біди в Україні, тому повернувся з-за кордону, щоб стати на її захист. Вирушив на поле бою 11 липня 2022 року вже в складі 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Виконуючи бойові завдання із захисту Батьківщини, двічі, у серпні та жовтні 2022 року, отримав осколкові поранення. Після тривалої реабілітації повернувся на поле бою до своїх побратимів.

“Він був справжнім патріотом, незламним воїном, який боронив її суверенітет стільки, скільки мав сил… Був там, де був найбільше потрібний і корисний. Не страхаючись смерті, а бачив він її безліч разів, йшов забрати з поля бою своїх поранених побратимів чи тіла хлопців, які загинули. Адже, знав, що кожного вдома чекають рідні”, — згадують про нього рідні й побратими.

Виконуючи чергове,бойове завдання 31.12.2023 року, загинув від отриманих поранень внаслідок мінометного обстрілу військовими формуваннями російської федерації поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Петицію потрібно підписати тут.

Усі, хто став на шлях боротьби проти ворога, — Герої. І ці люди заслуговують найвищої вдячності та поваги. Не маємо права забути нікого.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору