Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Долинські комунальники розповіли, як каструють бродячих собак у місті

Долинські комунальники розповіли, як каструють бродячих собак у місті

Кожних два тижні до Долини приїжджає лікар, котрий вдень стерилізує до 5 безпритульних собак, котрі живуть на вулицях міста.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на КП “Комунгосп”.

Такі заходи здійснюють задля зменшення кількості безпритульних тварин у місті.

“Одна самка за декілька років дає тисячі потомства. Було б дуже добре, якби своїх улюбленців оперували жителі, тоді б не довелося викидати щенят на вулицю та збільшувати кількість бродячих”, — каже лікар Назар Головчак.

Роботу проводять двічі на тиждень у стерилізаційному центрі при ГО “Дружня лапа”. Помічник лікаря Олег проводить пошук собак по місту та доставляє їх до центру, де їх каструють. Лікар вводить якісну вакцину, накладає шов із розсмоктуючого матеріалу. Потім усе дезінфікує та накладає спеціальну плівку від інфекцій. Вже кастрованій собаці ставлять кліпсу. Через неї можна розпізнати чи собака кастрована, чи ні.

“За час співпраці із Долиною, а це три роки, нам вдалося навести лад із близько чотирма сотнями собак. Зауважте, яким буде результат, якщо їх не оперувати”, —

На сторінці “Комунгоспу” зазначають, що про перебування нестерилізованих собак зазвичай повідомляють місцеві мешканці. Тому просять подавати локації перебування тварин за номером телефону: 0990585271.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору