Інформатор Калуш

ТРЕШ

Поцупили гроші з бібліотеки та продуктового магазину: на Прикарпатті затримали правопорушників

В Івано-Франківській громаді 31-річний чоловік вчинив крадіжку з продуктового магазину, а в Городенці фігурант поцупив гроші з приміщення бібліотеки.

Про це повідомляють на сторінці поліції Івано-Франківської області, передає Інформатор.

Вчора, 26 лютого, на службу “102” надійшло повідомлення про те, що невідома особа вчинила крадіжку з продуктового магазину. Правоохоронці встановили, що невідома особа проникла в приміщення, пошкодивши склопакет металопластикових дверей. З магазину чоловік викрав понад 2 тисячі гривень. Правопорушником виявився 31 річний мешканець села Микитинці, який підозрюються у вчиненні ще декількох крадіжок.

На одній із вулиць обласного центру фігуранта розшукав поліцейський офіцер громади. Слідчі затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Ще одна крадіжка трапилась в Городенці у приміщенні бібліотеки. Невідомий з гаманця 48-річної заявниці викрав 600 євро, 500 доларів, 3 тисячі гривень та втік у невідомому напрямку. Фігурантом виявився раніше судимий 48-річний мешканець Вінницької області. Поліцейські з’ясували що чоловік, після скоєння крадіжки, поїхав до Івано-Франківська. На вокзалі його уже “зустріли” оперативні працівники. Слідчі також затримали фігуранта в процесуальному порядку.

В обох випадках поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Йдеться про крадіжку, вчинену у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору