Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кремль готує для України “Майдан — 3”

Кремль готує для України "Майдан — 3"

Ворог проводить найдорожчу у своїй історії інформаційну спецоперацію, щоб деморалізувати українців та протиставити військових, владу та цивільне населення.

Про таке заявили у Комітеті з питань розвідки при Президентові України, повідомляє Інформатор.

Спецоперація “Майдан — 3” має на меті дестабілізувати українське суспільство, поширення дезінформації про нездатність України здобути перемогу, створення та розповсюдження фейків про «втому від України» серед наших партнерів і союзників у світі. Таким чином ворог хоче зменшити підтримку України у світі.

У листопаді 2023 року на поширення фейків тільки на платформі “Телеграм” було витрачено майже 250 млн доларів. Загальний бюджет операції становив 1,5 млрд доларів.

“Це — найдорожча «акція» російських спецслужб в історії”, — пишуть в СБУ.

Також працівники розвідки зазначають, що кульмінації операція набере у березні-травні 2024-го року. Впродовж цього часу російські спецслужби максимально розповсюджуватимуть деструктивні наративи всередині України й за кордоном.

“Методика кампанії — традиційна для російських спецслужб: поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових, посварити нас з нашими союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі «теорії змови». Це відбувається на фоні публічних заяв рф про створення нових типів надзброї, яка, на думку росіян, мала би забезпечити технічну перевагу рф над Заходом на найближче десятиріччя. Звідси випливає, що спротив цілям рф в Україні є небезпечним для світу, а тому рф буде підштовхувати інші країни до прямого діалогу щодо України без нашої участі”, — пишуть в комітеті з питань розвідки.

За словами розвідників це супроводжуватиметься різного роду протестними акціями по всьому світу та дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.

“За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати і тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військової поразки на сході, в цьому і є ключова ідея їх операції”, — зазначають в комітеті.

Зважаючи на це працівники СБУ просять усім посилити спільний опір й безпекові заходи в інформаційному просторі. Довіряти інформації тільки з офіційний та перевірених джерел, не вестись на провокації ворога.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору