Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші на надгробках загиблих Героїв встановлять інтерактивні коди

У Калуші на надгробках загиблих Героїв встановлять інтерактивні коди

У Калуші оновили Порядок надання одноразових грошових допомог для спорудження надгробків на могилах захисників. Відтепер родинам додатково виплачуватимуть кошти на встановлення цифрового QR-коду на надмогильних пам’ятниках.

Рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет Калуської міської ради, повідомляє Інформатор.

Як повідомила начальниця управління соціального захисту Любов Федоришин, розмір додаткової одноразової допомоги тепер складатиме 750 гривень. Кошти на ці цілі передбачаються в місцевому бюджеті. Виплачуватимуть їх не лише тим родинам, які встановили надгробки за типовим ескізом, а і тим, хто встановив інші пам’ятники.

“Хочемо, щоб життєвий шлях наших Героїв був у пам’яті людей, незалежно від того, де похований Захисник і чи погодилась його родина на наш типовий ескіз. Важливо, щоб і через 50, і через 100 років кожен міг відсканувати і побачити життєвий шлях Героя”, — повідомив міський голова Андрій Найда.

Щоб отримати кошти на встановлення цифрового QR-коду на надмогильний пам’ятник, потрібно буде подати до ЦНАПу заяву на ім’я міського голови, а також додати низку документів. Зокрема:

Якщо сім’я загиблого/померлого Захисника України отримала одноразову грошову допомогу для спорудження надгробку на могилі за ескізом, то для отримання допомога на встановлення цифрового QR-коду на надгробку, подається вищезазначена заява та документи:

  • копію паспорта або ID-картки з довідкою (витягом з реєстру територіальної громади) про реєстрацію місця проживання особи;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • банківський рахунок заявника (за наявності).
  • документи про оплату за встановлення цифрового QR коду на надгробку загиблого \померлого Захисника чи Захисниці України чи акт виконаних робіт (в разі, якщо у заяві зазначено про отримання грошової допомоги на його встановлення).

Якщо цифровий QR код встановлено на надгробку, який споруджений не за ескізом, то до заяви подаються такі документи:

  • копію паспорта або ID-картки з довідкою (витягом з реєстру територіальної громади) про реєстрацію місця проживання особи;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • копію свідоцтва про смерть;
  • витяг з реєстру територіальної громади про місце реєстрації на момент смерті загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України;
  • документи, що підтверджують родинні зв’язки з загиблим (померлим) чи проживання однією сім’єю;
  • документи, що підтверджують здійснення часткової оплати на виготовлення надгробку, згідно ескізу (видаткова накладна, чек чи інший документ, що підтверджує часткову оплату вартості виготовлення надгробка, в сумі, що не менше 10,0 тис.грн);
  • банківський рахунок заявника (за наявності).

Для надання допомоги члену сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, який був похований в Калуському районі (крім населених пунктів Калуської міської територіальної громади) додатково потрібно буде подати:

  • копію сповіщення про загибель (смерть) Захисника чи Захисниці України;
  • документ про місце поховання загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.

При подачі копій вказаних документів заявник повинен пред’явити їх оригінали.

Виплату допомоги буде здійснювати управління соціального захисту міської ради. При цьому, рішення поширюється і на попередньо встановлені надгробки, тобто на всіх захисників, які віддали життя у війні після 24 лютого 2022 року.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору