Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Протоукраїнська: дослідник із Калуша презентував свою книгу про еволюцію мови

Протоукраїнська: дослідник із Калуша презентував свою книгу про еволюцію мови

Сьогодні у центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулась презентація книги калушанина Олега Худобяка “Еволюція мови. Протоукраїнська мова”. На заході дослідник поділився цікавинками зі своєї книги. Розповів, де українська мова бере свій початок.

Розповідає Інформатор.

Олег Худобяк — автор наукового видання, дослідник української мови із 30-річним досвідом. У своєму дослідженні калушанин розглянув історію української цивілізації та історії української мови.

Книга “Еволюція мови. Протоукраїнська мова” була видана минулого року в Івано-Франківську.

Протоукраїнська: дослідник із Калуша презентував свою книгу про еволюцію мови Протоукраїнська: дослідник із Калуша презентував свою книгу про еволюцію мови

Модераторка заходу поділилась історією знайомства із книгою. Каже, автор приніс її до бібліотеки 14 лютого (у день дарування книги). А вже сьогодні у бібліотеці відбулась презентація.

“Я в 15 чи 16 років виїхав з Калуша і приїхав у 65-66. — розповідає про себе автор книги й продовжує: Я — професійний науковець, займався прикладною математикою і фізикою, програмуванням. Це ті речі, які більшою мірою мені довелося освоювати самотужки. Працював я в Академії наук, у Інституті прикладних проблем механіки й математики у Львові”.

А до дослідження мови його привела цікавість. Олег Худобяк розповідає, що спершу помітив одинакові префікси у назвах свійських тварин. А далі — заглибився у тематику розвитку мови.

Сьогодні захід відвідали кілька десятків містян. Калушани мали нагоду послухати історію зародження й виникнення української мови на наших землях ще за прадавніх часів. Таких-от звуків, як “ко”, які сформували початки слів й продовжують існувати до сьогодні.

Протоукраїнська: дослідник із Калуша презентував свою книгу про еволюцію мови Протоукраїнська: дослідник із Калуша презентував свою книгу про еволюцію мови Протоукраїнська: дослідник із Калуша презентував свою книгу про еволюцію мови

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору