Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Як швидко вилікувати застуду та грип

Як швидко вилікувати застуду та грип

Дорослий житель України хворіє щонайменше один раз в рік на грип чи застуду. Найкращий захист від захворювань — щорічне щеплення від грипу та дотримання правил здорового способу життя. Корисні для здоров’я звички охоплюють регулярне миття рук, перебування вдома під час хвороби та використання індивідуальних масок.

Що робити, якщо вже захворів

Якщо застуда проникла в організм, позбутися її швидко і з мінімальними ускладненнями допоможуть анальгетики та антипіретики. Здебільшого це безрецептурні препарати, які випускаються у вигляді зручних для приймання розчинних порошків. До них належить Фармацитрон, що містить 4 активні компоненти:

  1. Парацетамол (ацетамінофен) — знеболювальний і жарознижувальний засіб. Діє шляхом інгібування синтезу простагландинів. Знижуючи температуру, усуває лихоманку, біль і ломоту в м’язах.
  2. Фенілефрину гідрохлорид — судинозвужувальна речовина. Допомагає зняти закладеність носа, зменшуючи набряк слизової оболонки носа і придаткових пазух.
  3. Феніраміну малеат — чинить антигістамінну дію, знижує проникність судин, усуває свербіж, сльозотечу, чхання — основні симптоми ГРВІ.
  4. Аскорбінова кислота (вітамін C) — зміцнює імунітет і має антиоксидантну дію, що сприяє швидкому одужанню.

Щоб підвищити ефективність застосування, ліки рекомендують приймати за перших ознак застуди — підвищеної температури, кашлю, закладеності носа, болю в горлі та м’язах.

Як вилікувати застуду та грип у домашніх умовах

Крім приймання протизастудних лікарських препаратів, важливо:

  1. Дотримуватися постільного режиму, що допоможе організму швидше відновитися.
  2. Пити достатньо рідини, щоб прискорити виведення токсинів і вірусів. Рекомендується вживати тепле (не гаряче і не холодне) пиття — воду, трав’яні чаї, морс.
  3. Провітрювати кімнату, щоб знищити патогенні мікроорганізми та наповнити легені свіжим киснем.
  4. Зволожувати повітря за допомогою вологого прибирання або спеціальних приладів-зволожувачів. Зайва сухість приміщення може подразнювати дихальні шляхи та посилити симптоми: кашель, нежить, чхання.
  5. Полоскати горло за допомогою соляних або содових розчинів, а також спеціальних аптечних антисептиків.
  6. Промивати ніс сольовими розчинами, що допоможе очистити його від слизу, який може опускатися нижче в дихальні шляхи та спровокувати розвиток інших захворювань.

Як швидко вилікувати застуду та грипДодатково з ліками можна використовувати харчові продукти, що мають протизапальну та антимікробну дію, наприклад мед, лимон, імбир і часник. Якщо симптоми застуди не минають понад 5 днів і супроводжуються сильним кашлем, задишкою, болем у грудях, слід звернутися до лікаря.

Як швидко вилікувати застуду та грип

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору