Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Гріються на сонці: у нацпарку прокинулися ведмеді | Фото та відео

Гріються на сонці: у нацпарку прокинулися ведмеді | Фото та відео

Зимовий сон ведмедів завершився — вони виходять зі своїх укриттів і Реабілітаційний центр бурого ведмедя Національного природного парку “Синевир” знов і знов кількісно збільшується цими прекрасними клишоногими тваринами.

Про це повідомили на сторінці Національного природнього парку “Синевир”, передає Інформатор.

“Уже зараз, коли природа оживає, ведмеді повертаються до своєї повсякденної активності та стають більш жвавими і рухливими. Саме тут можна побачити чудове явище, де з першими променями сонця й підняттям температури повітря, ведмеді починають виходити зі своїх барліг. Вони розтягуються, здіймаються на лапи та розглядають навколишній світ із цікавістю, яка накопичилася за зимовий період. Звичайно, першим їхнім завданням є пошук їжі, водні процедури, адже їм потрібно поповнити запаси. Проте весна для ведмедів – це не лише час для відновлення сил, а й час для соціалізації та розваг. Вони відновлюють свої взаємини з іншими ведмедями, яких можна зустріти в притулку, обмінюються досвідом та навичками, а також проводять час разом, граючи та вивчаючи один одного”, — йдеться у дописі.

Весняне пробудження ведмедів відображається і на їхньому фізичному стані: їхнє тіло повністю відновлюється, м’язи стають більш гнучкими, а шерсть – блискучою та густою. Вони активніше рухаються, здійснюючи обхід свого середовища ніби досліджують нову територію.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору