Інформатор Калуш

ТРЕШ

В калуському ОСББ у підвал просочуються фекалії з зовнішньої каналізації

В калуському ОСББ у підвал просочуються фекалії з зовнішньої каналізації

Через діру в зовнішньому колодязі всі фекалії з будинку течуть назад та заважають мешканцям жити.

Повідомляє Інформатор.

Біля будинку ОСББ “Фенкіс-Калуш”, що знаходиться на вулиці Малицької, 9 знаходиться проблемний каналізаційний колодязь. Він періодично забивається та наповнюється відходами з будинків. Через діру фекалії з нього просочуються в підвали під’їздів та затоплюють їх.

“Запах стоїть аж до 9 поверху. Його чути у під’їзді та навіть по квартирах. Коли фекалії повністю заливають підвал, то квартири на перших поверхах цвітуть від вологості”, — каже заступниця керівника ОСББ пані Ольга.

всередині колодязя

Одне з минулих сильних затоплень було на початку лютого 2024 року. Зараз у підвалах відчувається сирість та видно замоклі підлоги й стіни. Також видно згнилі піддони на підлозі. Ольга розповідає, що ідентична ситуація й у будинку за адресою: Малицької, 7.

Також схожа ситуація виникає, коли забивається лінійна система стічних вод. Через неправильне підключення до системи новобудови поблизу вся вода стікає у підвал ОСББ.

За свій кошт жителі замовляли машину для промивки каналізації — “ракету”. Заплатили за це орієнтовно 12 000 гривень. Під час чистки працівники витягували з труб каміння. Ольга каже, що це через те, що скоріш за все, бетонні труби зовнішньої каналізації покришились та руйнуються. Також видно, як над трубою просідає ґрунт. Після прочистки підтоплення не зупинились.

доріжка, котра проходить над трубою частково просіла

Розв’язанням проблеми вважає заміну негерметичних колодязів та чистку міської каналізації, до котрої підключена прибудинкова труба. З таким запитом звертались до комунальників.

“Вони кажуть, що ми самі повинні обслуговувати ці люки, але це державна земля. Наше ОСББ обслуговує внутрішні мережі, котрі знаходяться в будинку. Нащо ми платимо за водовідведення, якщо нам ніхто не може ліквідувати цю проблему. Ми навіть готові йти на компроміс та дофінансувати кошти за виконання частини робіт”, — ділиться Ольга.

Також голова ОСББ звернувся до міського голови Андрія Найди з проханням звернути увагу на критичний стан каналізації та ряд інших проблем пов’язаних з будинком:

“1) Огляд зовнішніх мереж не відбувався та не відбувається. 2)Машина для промивки не надається, графіки відсутні. 3)Акти та роботи закриваються по фейсбуку (недовіра комунальним працівникам). 4) Побудовано ряд нових будинків і будується ще. Розширення труб не виконувалось і не спостерігається. 5) У вирішенні проблем комунальні підприємства не зацікавлені, а вся робота зводиться до доведення людей до відчаю, брехливій подачі інформації та підсовування їм всяких документів на підпис”, — пише Петро Караман.

Також у зверненні він заявив про те, що після відповіді прийме рішення по неоплаті неякісних послуг та подачі в суд.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору