Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калушанин, який напідпитку керував автомобілем, запропонував поліції 150 євро

Калушанин, який напідпитку керував автомобілем, запропонував поліції 150 євро

30-річного жителя Калуша судитимуть за спробу дати хабар правоохоронцям. Він за 150 євро намагався відкупитися від правоохоронців, які спіймали його за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Повідомляє Інформатор.

Як повідомили у Калуській окружній прокуратурі, обвинувальний акт скеровано до Калуського міськрайонного суду.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди,  словесно висловив пропозицію посадовій особі Національної поліції України про надання неправомірної вигоди у розмірі 150 євро за непритягнення його до адміністративної відповідальності та не складання протоколу про адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП України”, — інформують у прокуратурі.

Частина 1 статті 130 КУпАП України — це керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння або відмова від проходження огляду на стан сп’яніння.

Правоохоронці брати хабар не просто відмовилися, а зафіксували протиправні дії особи, повідомивши про факт надання неправомірної вигоди на лінію “102” та викликали слідчо-оперативну групу.

На даний час кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України знаходиться на розгляді в Калуському міськрайонному суді.

За вчинене особі  загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору