Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вшанували пам’ять генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича

Сьогодні у Калуші відбулось вшанування 74-ї річниці з дня загибелі Головнокомандуючого УПА генерал-хорунжого Романа Шухевича.

Пише Інформатор.

Присутні були ветерани, влада міста й небайдужі Калушани. Вшановували пам’ять хвилиною мовчання та піднесенням квітів до пам’ятника Роману Шухевичу.

Довідка: Роман Шухевич народився 30 червня 1907 року у Львові. Це український політик, громадський і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Активний діяч ОУН. Один з організаторів замаху на Станіслава Собінського та Еміліяна Чеховського. Учасник боїв на Красному полі на стороні Карпатської Січі. Командир з боку українців українського військового підрозділу “Нахтігаль” у складі іноземних легіонів Вермахту (1941–1942). Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії (1943—1950), голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943–1950) та борець за незалежність України у XX сторіччі.

У 2007-му році Романові Шухевичу посмертно присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена Держави. А також він посмертно іменований найвищим почесним пластовим ступенем гетьманського скоба.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору