Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Петиція про присвоєння Героя України Барничу Івану з Калущини — на розгляді Президента

Петиція про присвоєння Героя України Барничу Івану з Калущини — на розгляді Президента

Петиція назбирала потрібну кількість голосів (навіть більше) — її підписали 25 429 користувачів.

Пише Інформатор.

Іван Барнич мав звання старшого лейтенанта і служив командиром взводу радіовзводу роти звʼязку батальйону звʼязку та радіотехнічного забезпечення в/ч А1349.

Влітку минулого року Іван Барнич доєднався до 35 окремої бригади морської піхоти. Там він, разом із побратимами, доклав непосильних зусиль для звільнення села Старомайське у Волноваському районі Донецької області. Захисник загинув там 16 листопада.

Івана Барнича нагородили за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Також йому присвоєно звання почесного громадянина Калуської міської територіальної громади.

“Йому назавжди 34 роки, у нього залишилася дружина та маленькі діточки, синочок, якому 3 роки та донечка, якій нещодавно виповнився 1 рік. Побратими втратили вірного друга, справедливого командира та відважного воїна, який ніколи не залишав їх у біді. Сім’я втратила люблячого батька, чоловіка та сина. Барнич Іван з початком великої війни зробив свій вибір – і не шкодував про це”, — у тексті петиції.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору