Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сьогодні — день дослідження значення імені. Про свої розповідає Інформатор Калуш

Щороку у першу середу березня відзначається досить незвичний день, який допомагає заглибитись у значення нашого імені. А чи цікавились ви значенням власного?

Пише Інформатор.

Цей день (Discover What Your Name Means Day) є ширшою версією Тижня дослідження значення імені, який був створений американцем Джеррі Хіллом 1997 року.

Звісно ж, кожне ім’я має своє значення. Відшукати його можна у повному перекладі слова з іншої мови чи частинках вашого імені, що складається із двох чи більшої кількості різних префіксів, чи навіть кількох слів. Для того, щоб більше дізнатися про своє ім’я, можна дослідити не тільки переклад, а й походження, історичне значення та культурні зв’язки.

Покажемо на прикладі імен членів редакції Інформатор Калуш.

Тетяна. Вважається, що ім’я походить від римського роду Tatianus. Інше трактування імені Тетяна асоціюється із латинським словом “tatius”, що означає “засновник клану”, “організаторка” або “засновниця”. Наразі значення цього імені достеменно невідоме.

Остап. Ім’я є похідним від грецького імені Євстафій, що у перекладі означає “твердий, стійкий”, “незмінний”, “той, що твердо стоїть”.

Віталіна. Утворене від чоловічого імені “Віталій”, яке має латинське походження. Тому “Віталіна” може тлумачитися як “життєва”, “пов’язана з життям” або “та, хто має важливе значення для життя”.

Олег. Ім’я має скандинавське коріння. Воно утворене від імені Helgi, що в перекладі — “священний” або “святий”. З німецької мови перекладається як “світлий”, “ясний”, “щасливий”.

Богдана. Етимологія слова інтуїтивно зрозуміла українською мовою: Богдана — це з’єднання двох коренів “бог” і “дан”. Тому легко здогадатися, що Богдана — “богом дана”.

Святослав. Слов’янське двоосновне чоловіче ім’я, що походить слів “святий” та “слава”. Це одне із небагатьох слов’янських імен у православних святцях.

А що означає ваше ім’я? Діліться з нами у коментарях!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору