Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У калуському ліцеї №3 ярмаркують: сьогодні, завтра… і ще кілька днів | ФОТОРЕПОРТАЖ

У калуському ліцеї №3 ярмаркують: сьогодні, завтра... і ще кілька днів | ФОТОРЕПОРТАЖ

Проведення шкільних ярмарків давно стало традицією у калуських школах.  Цього тижня (і навіть ще трохи наступного) ярмаркують у ліцеї №3.  За домашніми смаколиками, які наготували батьки, шикуються в черги.

Розповідає Інформатор.

Ранок: школярі поспішають на уроки. Сьогодні навіть семикласників супроводжують батьки. Але дітям вони не ранці допомагають нести, а тістечка, пляцки, булочки та інші  смаколики. У руках дорослих коробки всеможливих форм і розмірів і такі ж різноманітні таці та інший посуд.

У холі школи вже розкладені столи. Батьки ретельно їх сервірують, закладають випічкою та напоями, визначаються з цінами…

Ярмаркують у ліцеї на перервах. Тож, навчальному процесу це не заважає. На відміну від повітряної тривоги. Вона сьогодні перервала перший урок.

Минаючи вже напівзаповнені столи, дорогою в укриття дехто встигає придбати перші смаколики. Інші розчаровано минають спокусливі солодощі та поглядають у карту тривог… На щастя, вона тривала недовго.

Уже на наступній перерві ярмарок був у розпалі:

Придбати солодку і несолодку випічку поспішають не лише діти, а й вчителі. Якщо перші, окрім піци, “ведуться” ще на яскраве оформлення та кількість шоколаду і згущенки в складі, то педагоги питають, насамперед, чи точно домашнє, обираючи сирники, пляцки з яблуками, маком тощо.

Директор ліцею Михайло Коротич — також із повними руками придбаного. Каже, що дотримується правила: щоразу, коли в ліцеї відбуваються подібні ярмарки, він не минає жодного стола. А от купувати намагається в усіх різне і навіть “вчорашній” асортимент пригадує. Благо, що виробів стільки, що справді важко знайти щось за тим самим рецептом.

Ярмаркувати у ліцеї розпочали напередодні. І цей захід затягнеться не лише на цей тиждень, а і на наступний. Адміністрація навчального закладу розділила дні тижня між паралелями, щоб долучитися могли всі класи. Адже мета — благодійна. Якщо до повномасштабного вторгнення зібрані під час ярмарків гроші використовували на потреби школи, то зараз — передають на підтримку ЗСУ. Діти і батьки охоче підтримують.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору