Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Голині попрощалися із полеглими Захисниками — Юрієм Олексюком та Василем Олійником

У Голині попрощалися із полеглими Захисниками — Юрієм Олексюком та Василем Олійником

Вчора, 7 березня, громада проводила полеглих Героїв в останню путь.

Пише Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

Герой Василь Олійник народився у селі Голині 20 грудня 1975 року. Був старшим сином у сім’ї. У 1991 році закінчив школу в рідному селі. Опісля – здобував освіту в Івано-Франківському вищому художньому професійному училищі №3 за спеціальністю столяр (виробництво художніх меблів). У 1994 році був призваний на строкову службу в армії, яку проходив у м. Дніпро, а потім у складі миротворчих військ у Югославії. Отримав медаль “На службі миру”.

У 2002 році Одружився. У шлюбі з дружиною Ольгою прожили 21 рік, народили двох донечок Соломію та Олесю. Мав власну справу – виготовлення меблів.

1 березня 2022 року чоловік записався до тероборони. А вже у квітні Василь Олійник, на позивний “Столяр”, разом зі своїми побратимами поїхав у Запоріжжя, де до останнього подиху давав відсіч ворогові.

Самовіддано служив командиром стрілецького взводу стрілецької роти військової частини. 21 квітня минулого року Героя нагородили медаллю “За хоробрість в бою”, а 18 серпня 2023 року — почесним знаком командира 102 окремої бригади.

Після двох років мужньої боротьби, 25 лютого 2024 року при виконанні бойового завдання на Запорізькому напрямку молодший сержант Василь Олійник загинув.

Юрій Олексюк народився 8 березня 1977 року в Голині. Був наймолодшим у сім’ї. У 1992 закінчив Голинську школу. Згодом — Брошнівське професійне технічне училище № 9 за спеціальністю слюсар механоскладальних робіт, електрозварник. Строкову службу в армії проходив у Десні. Повернувшись, працював ковалем у м. Калуші, майстром ковалів у Брошнівському професійному лісопромисловому ліцеї. Деякий час займався підприємницькою діяльністю – художня обробка металу.

У 2002 році створив сім’ю. У шлюбі з дружиною прожили 22 роки. Народили трьох дітей – донечок Богдану та Софію і сина Олексія.

На захист рідної землі став 1 березня 2022 року. І в квітні того ж року вирушив у Запорізьку область, де хоробро протистояв ворогові.

Вірний військовій присязі головний сержант стрілецького взводу стрілецької роти військової частини Юрій Олексюк ніс службу гідно та самовіддано, мав повагу серед побратимів. 21 квітня 2023 Герой був нагороджений медаллю “За хоробрість в бою”, 27 листопада 2023 відзначений Почесним нагрудним знаком головнокомандувача ЗСУ – “Золотим хрестом”.

25 лютого 2024 року Воїн загинув під час виконання бойового завдання у Запорізькій області. Сьогодні Захисникові мало б виповнитися 47 років.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору