Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші підприємець за свій кошт облаштував пішохідну доріжку | Чи загрожує йому штраф?

У Калуші підприємець за свій кошт облаштував пішохідну доріжку — у влади виникли питання

На вулиці Молодіжній замість старих плит та болота тепер забрукована пішохідна доріжка. 

Пише Інформатор.

Поблизу приміщення на вулиці Молодіжній, 4а довгий час знаходилась занедбана пішохідна доріжка. Вона була застелена бетонними плитами, котрі вже з часом встигли покришитись. В процесі ремонту та облаштування навколишньої території комерційного приміщення підприємець вирішив додатково облагородити доріжку, котра не належить до його власності.

“Ми це зробили для того, щоб був комерційного приміщення був нормальний прохід. Також хотілось й для людей краще зробити. Поблизу садочок, школа. Цією дорогою щодня ходить безліч людей”, — ділиться власник приміщення Федорів Богдан.

Доріжку забрукували та облаштували відкритий паркінг для автівок. Також Богдан Іванович ділиться, що пообрізали гілки дерев навколо та встановили обмежувачі для автомобілів. Додатково планують зробити підсвітку ділянки.

Офіційно з міською владою проведення робіт не узгоджували. Нещодавно до підприємця завітали працівники муніципальної інспекції з перевіркою.

“Ми узгоджували усно ці питання з міським головою. Чому зараз у когось з’явились претензії не розумію. Ми не претендуємо на територію, котру забрукували. Хай міська рада бере собі на баланс усю доріжку разом з бруківкою.

Я не можу заборонити ні вам, ні людям не ходити по цій доріжці. Люди ходять по чистій дорозі, гілка на голову не впаде. Кому від того гірше? Люди будуть ходити по облагородженій території, активніше й до мене заходити”, — каже підприємець.

Федорів Богдан зазначає, що на проведення усіх робіт витратили понад 300 000 гривень:

“На усі роботи пішло 500 квадратних метра бруківки, це орієнтовно 335 000 гривень. Вкласти її вийшло орієнтовно в 670 гривень за квадратний метр. Міська рада, до прикладу, кладе за 1200 гривень за квадратний метр. Бруківку купували в того самого підприємця. Навіть з 30% націнкою від підприємця, який ставить бруківку, не виходить така сума. Можливо питання в тому, що хтось не заробив на цій бруківці?”, — говорить чоловік.

Власник приміщення каже, що якщо міська рада винесе рішення про те, що бруківку потрібно демонтувати, то зроблять це без проблем зі встановленням плит, котрі були там раніше.

Керівник відділу муніципальної інспекції Калуської міської ради Михайло Костельний ділиться, що знає про цю ситуацію та каже, що працівники активно вивчають питання:

“На місце виходила наша комісія і моніторила ситуацію. Наскільки нам відомо підприємець повідомляв голову міста про ці роботи. Там була доріжка з бетонними плитами, він просто оновив покриття. Припису і штрафів зараз немає, питання вивчається. Наразі немає ніякого нормативного документа, який передбачений законодавством, за яким вмотивовано було йому вручити припис”.

Інформатор й далі стежитиме за перебігом подій стосовно цієї ситуації.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору