Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші пройшли змагання зі спортивного орієнтування | Фотофакт

У Калуші в рамках всеукраїнської програми пройшли змагання зі спортивного орієнтування | Фотофакт

Цього року за ініціативи Президента України обласні військові адміністрації реалізовують регіональні програми “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги”. Цей проєкт — система регіональних спортивних шкільних ліг, які щорічно проводять на рівні школи, району, області та України. Їхня мета — збільшити частку учнівської молоді, яка систематично займається фізичною культурою і спортом.

Ділиться Інформатор.

У сезоні 2023/2024 всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести з грудня 2023 до червня 2024 року для п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та чирлідинг.

В суботу, 9 березня, у Калуші відбулась відкрита першість зі спортивного орієнтування. У ньому взяло участь понад 70 спортсменів. Наступним етапом стануть вже змагання безпосередньо в рамках програми “Пліч-о-пліч”.

“Це відкрита першість міста зі спортивного орієнтування. Взяло участь у змагання сьогодні 76 учасників, від 10 до 40 років. Серед них учасники не тільки з Калуша, але й з інших міст. Це і з Харкова з Університету повітряних сил, і з Чернівців. 

Відбулися дані змагання цього року завдяки програмі “Пліч-о-пліч”. Робили цьогоріч все доволі скромно, без спонсорів. Тож буде багато переможців. Усі учасники отримають не тільки гарні емоції та враження, але й грамоти”, — прокоментував тренер-викладач ДЮСШ, Микола Якимечко.

Остап Микитюк
Богдана Луців

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору