Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Уряд відновив процедуру обов’язкової перевірки лічильників

Уряд відновив процедуру обов'язкової перевірки лічильників

Тепер після завершення опалювального сезону усі громадяни повинні провести повірку лічильників води, газу, електрики та опалення.

Пише Інформатор, посилаючись на Інформатор Україна.

На початку введення воєнного стану така процедура була скасована. Проте минулого року Уряд відновив регулярні перевірки обладнання.

Ініціювати такі перевірки можуть власники лічильників та енергопостачальні компанії, якщо вони заздалегідь повідомляють про таку потребу. Загалом це може тривати до 5 днів.

“Фахівці приїздять до клієнта, щоб провести повірку. У деяких випадках лічильник можуть тимчасово зняти, щоб оглянути його детальніше”, — пишуть в Інформатор Україна.

Витрати на повірку лічильника розподіляються так:

  • лічильники для газу та електроенергії — повірка здійснюється коштом постачальника, споживачам не потрібно оплачувати ці послуги;
  • лічильники води та тепла — якщо вартість повірки не включена в тариф, витрати покриваються самими споживачами.

Після завершення процедури працівники повинні видати споживачу офіційний документ (акт або протокол), що фіксує результати. Якщо при перевірці виявились дефекти, або розбіжності, лічильник можуть замінити, або відремонтувати.

Нагадаємо, що за втручання в роботу лічильника, або його демонтаж може загрожувати штраф у розмірі від 850 до 3 400 гривень. Якщо ви перешкоджаєте його перевірці, то штраф складатиме від 850 до 2 550 гривень.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору