Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Болехів запартнерився з бельгійським містом. Є ціла низка планів на співпрацю

Болехів запартнерився з бельгійським містом. Є ціла низка планів на співпрацю

Болехів продовжує співпрацю з бельгійським Ессеном: громади мають спільні плани щодо питання поводження з твердими побутовими відходами та розвитку добровільних пожежних формувань. 

Про це повідомляють у Болехівській міській раді, яку цитує Інформатор.

Сьогодні відбулася чергова онлайн-зустріч з бельгійськими колегами. Участь у відеоконференції взяли міський голова Іван Яцинин, перший заступник міського голови Василь Юрочко та керівник відділу з питань економіки,  інвестицій та туризму виконавчого комітету Галина Васильків.

“У ході розмови представники муніципалітетів обговорили співпрацю в рамках Меморандуму про партнерство. Мова йшла, зокрема, про поводження з твердими побутовими відходами, розвиток добровільних пожежних формувань у старостинських округах. У межах двостороннього партнерства розглянули можливість співпраці в сфері охорони здоров’я у частині отримання медичного обладнання для потреб міської лікарні. А також обговорили питання спільної участі в міжнародних грантових програмах з метою залучення коштів Євросоюзу для реалізації цих завдань”, — йдеться у повідомленні.

Ессен — місто та муніципалітет у бельгійській провінції Антверпен, який з трьох боків межує з Нідерландами. Станом на вересень 2022 року тут проживає 19 029 жителів. Ессен має великий досвід міжнародної співпраці з німецькими, чеськими, словацькими й навіть південноафриканськими громадами. З початку війни мерія міста Ессен неодноразово передавала  гуманітарну допомогу для внутрішньо-переміщених осіб, які вимушено покинули свої домівки й знайшли прихисток в Болехові. Налагодила співпрацю з мерією бельгійського міста болехівчанка Христина Сметаняк, яка з початку війни там проживає.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору