Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Болехові депутати зірвали сесію міської ради. І це вже не вперше

У Болехові депутати не прийшли на сесію

У Болехові через відсутність кворуму не можуть провести сесію міської ради. В громаді досі не затверджений бюджет.

Повідомляє Інформатор.

12 березня у Болехові мало відбутися засідання чергової сесії міської ради. В порядку денному — питання про бюджет громади на 2024 рік, дострокове припинення повноважень двох депутаток, затвердження програм, звернення, питання надання одноразових допомог…

Загалом, як повідомив міський голова Іван Яцинин, мало бути розглянуто 116 питань, у тому числі: 52 — земельні, 29 — про допомоги військовослужбовцям та їхнім сім’ям, 11 — щодо допомог іншим жителям громади.

“По сьогодні у нас не прийнятий бюджет. А ми могли вже 2 мільйони гривень освоювати для допомоги нашим хлопцям на передовій. Так складаються обставини, на жаль”, — зазначив міський голова.

За його словами, сьогодні на сесію не прийшли депутати від деяких політичних сил.

“Я так розумію, що вони ігнорують сесію. Хоча всі комісії проведені і вони були на комісіях. Дуже прикро, що вони ігнорують, бо люди нам довірили всім працювати на користь нашої громади (і мені, і депутатам)… Думаю, що громада дасть свою оцінку цій ситуації”, — зазначив посадовець.

Додамо, що попереднє пленарне засіданні було заплановане на 27 лютого. І — теж не відбулося. Тоді у залі зареєструвалося тільки 12 депутатів із 26.

Відповідно до законодавства, наступну сесію можна скликати не раніше, ніж через 10 днів. Тож, засідання спробують провести орієнтовно наприкінці березня.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору