Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Петиція про присвоєння Героя України полеглому Павлу Воробцю з Калуша йде на розгляд Президента

Петиція про присвоєння Героя України полеглому Павлу Воробцю з Калуша йде на розгляд Президента

Петиція назбирала понад 25 000 потрібних голосів. Тепер вона очікує на розгляд Президента.

Пише Інформатор.

Воробець Павло Романович вирушив у зону бойових дій 26 серпня 2014 року. Тоді воював у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Захисник воював під Нікішином та вийшов із Дебальцівського котла. Потім перебував за кордоном, але з початком повномасштабного вторгнення вирушив на поле бою (у липні 2022 року) — уже в складі 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Отримав осколкові поранення, виконуючи бойові завдання, у серпні та жовтні 2022 року. А після тривалої реабілітації — повернувся до своїх побратимів.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Воробець Павло нагороджений:

  • відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”
  • нагрудним знаком “За зразкову службу”
  • нагрудним знаком “За військову доблесть”
  • учасник подій Дебальцеве 2015

Також за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обовʼязку бійця було посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

“Він був справжнім патріотом, незламним воїном, який боронив її суверенітет стільки, скільки мав сил. Побратими Павла говорили про нього найкращі слова: надійний друг, хоробрий воїн, відповідальний, сміливий, завжди всім допомагав та тримав бойовий дух товаришів.Ніколи не ховався за спинами своїх побратимів, не шукав легких стежок чи зручних позицій. Був там, де був найбільше потрібний і корисний”, — додає донька у тексті петиції.

Виконуючи чергове бойове завдання, 31 грудня 2023 року, загинув від отриманих унаслідок мінометного обстрілу поранень. Життя Героя обірвалося поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору