Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

СБУ Прикарпаття оголосила підозру колаборантці з окупованого Скадовська

СБУ Прикарпаття оголосила підозру колаборантці з окупованого Скадовська

Після окупації міста, серед дітей та молоді, жінка почала агітацію за росію, її політичне керівництво та армію.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на ДСНС Прикарпаття.

В липні 2023 року мешканка стала на посаду “спеціаліста відділу молоді і спорту військово-цивільної адміністрації Скадовського муніципального округу”. В її роботу входила публічні заходи для зміцнення окупаційної влади організація та агітація за її підтримку серед дітей та молоді.

“До дня міста Скадовська фігурантка організувала серед дітей та молоді заходи, у яких неповнолітні місцеві мешканці були одягнені в форму окупаційної армії та футболки з символікою партії “єдіная росія”, — пишуть на сторінці СБУ.

Додатково вона проводила акцію до дня приєднання тимчасово окупованих територій України до рф. Організовувала марші під прапорами агресора та спільно окупаційною владою створювала відеоролик до т.зв. “дня народної єдності”.

Також вона брала активну участь у проведенні російських виборів депутатів різних рівнів, які проходили на території окупованого Скадовська у вересні 2023 року.

“До цієї політичної діяльності вона залучила свою неповнолітню доньку, яка намалювала портрет путіна і давала коментарі з цього приводу іноземним «спостерігачам» та пропагандистським ЗМІ”, — зазначають в службі безпеки.

В результаті розлідування слідчі СБУ їй повідомили про про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 5 ст. 111-1 КК – колабораційна діяльність). Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору