Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Коли цьогоріч весняне рівнодення? | Розповідаємо, як визначити погоду на наступні 40 днів

Розповідаємо, як визначити погоду на наступні 40 днів

У різні роки дата весняного рівнодення коригується. Це може бути 19, 20 або 21 березня. Цього року весняне рівнодення припаде на 20 березня. Сонце цього дня зійде о 05:07 за київським часом та рівно 12 годин перебуватиме над горизонтом і стільки ж — під горизонтом.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Gazeta.ua.

У цей день зміняться пори року за півкулями: у Південній настане астрономічна осінь, а в Північній — астрономічна весна, яка триватиме до дня літнього сонцестояння. Світловий день із цього моменту почне збільшуватися, а ніч — зменшуватися.

День березневого рівнодення означає астрономічний початок весни, а 1 березня — це день настання календарної весни. Метеорологічна весна може розпочатися як раніше цих дат, так і пізніше. Метеорологічні сезони базуються на річних температурних циклах, а не на положенні Землі відносно Сонця.

За народними прикметами, цей день визначає погоду на наступні 40 днів. Якщо весняне рівнодення сонячне, то весна буде теплою, а заморозків очікувати не варто. А ось морозна погода обіцяє ще 40 морозів. Також за народними повір’ями в цей день сняться пророчі сни, а загадані бажання здійснюються з великою вірогідністю.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору