Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили виставку робіт рукодільниць з Маріуполя

У Калуші відкрили виставку робіт рукодільниць з Маріуполя

Маріупольці, котрі проживають в Калуші влаштували виставку робіт виготовлених після повномасштабного вторгнення.

Пише Інформатор.

Відкриття відбулось вчора, 14 березня, у центрі “ЯМаріуполь”. На ній виставленні роботи в найрізноманітніших техніках від плетіння сумок з паперової лози до ляльок мотанок.

“Коли все втрачаєш і в тебе нічого не залишається нічого, тільки робити те, що тобі доступне, робити руками наприклад. В Маріуполі я втратила все, абсолютно. В мене сестру вивезли до росії, син за кордон, невістка з внуком в Маріуполі залишилась, а я приїхала сюди до брата. Він зазвичай на роботі, а я сиджу дома. Щоб не падати духом почала займатись пробувати щось робити руками”, — каже Леся Василівна.

Зараз жінка активно займається плетінням сумок з газет, виготовленням декоративних шкатулок та інших виробів. Ділиться, що усе виготовлене зазвичай комусь дарує, особливо коли приходить до когось в гості.

“Сидіти просто так, дивитись телевізор я не можу. Все почалось ще з моменту евакуації з Маріуполя. Коли ми стояли на блокпостах на виїзді з міста, то я витягувала нитки й в’язала. Це все повторювалось від одного блок поста до другого. Вийшло зв’язати таких три пледи”, розповідає Любов Теодорівна.

Зараз жінка також вишиває з бісеру та складає алмазну мозаїку.

Таку виставку в центрі проводять вперше. Ідея провести таку виставку з’явилась під час минулого майстер-класу в центрі. Прийти поглянути на роботи можна буде до 18 березня з 8 до 18 години у центрі “ЯМаріуполь”, що на вулиці Грушевського, 13.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору