Інформатор Калуш

ТРЕШ

В Україні продовжують працювати виробники російського чаю. Продукція є і в Калуші

Виробник чаю “Майський” налагодив виробництво під новими брендами після початку повномасштабного вторгнення в Україні та випускає чаї власних марок для мережі супермаркетів АТБ. Продають чай під новими марками і в Калуші.

Повідомляє Інформатор.

До 2022 року 40% усього ринку чаю в Україні займали компанії із російськими кінцевими бенефіціарними власниками — “Орімі Україні” та “Компанія май Україна”. Вони володіли брендами Greenfield, TESS, “Принцеса Нурі”, “Майский” та Curtis.

Після початку війни перелічені марки чаю зникли з полиць українських магазинів — українські заводи начебто зупинили свою роботу, йдеться у розслідуванні Економічної правди.

“Водночас держава почала процес конфіскації майна росіян: будівельних заводівторгових центрів, виробництв пральних порошків та мінеральної води. За схожим сценарієм мали б бути конфісковане майно і виробників чаю, але цього не сталось”, — пояснюють.

“Компанія май Україна” випускала чаї під брендами “Майский”, “Лісма”, Curtis, Richard та каву Coffesso.У квітні 2022 року підприємство отримало нову назву – ТОВ “Трипільське сонце” та нового бенефіціара (Карлена Степаняна через вірменську компанію “Кочарі інтернейшнл”) й продовжило випускати чай під новими брендами.

Адреса виробничих потужностей (місто Обухів) та головний бухгалтер не змінилися:

Зараз на полицях супермаркетів продукція продається під брендами Sherlock Secrets, Tea Moments, “Трипільське сонце”, “Чайна родина”.

На полицях місцевого магазину ми зафіксували чаї Sherlock Secrets та Tea Moments:

Також на потужностях “Трипільського сонця” виробляються чаї для власних торгових марок супермаркетів, зокрема “Своя лінія” і “Розумний вибір” для АТБ, йдеться у розслідуванні.

Частка компанії на ринку наразі становить 8%, за розрахунками другого джерела – 5-6%.

“Сталося суто формальне перейменування компанії, вона працює так само як і до вторгнення. У всьому іншому – ситуація така ж, як і з “ТС Трейд”, — розповів ЕП поінформований співрозмовник.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору