Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ті, що серцем були не байдужі | ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 17 березня, у приміщенні Центральної бібліотеки імені Тараса Шевченка відбулись читання-посвята “Ті, що серцем були небайдужі”, присвячені Героям, які віддали своє життя за незалежність нашої держави.

Ділиться Інформатор.

Авторські поетичні твори прозвучали у виконанні Софії Павлюк, Галини Стехнович, Ольги Фальовської, Віри Мердух, Парасковії Гецко, Оксани Кисиличак. Вірш світлій пам’яті Павла Ліщинського прочитала Оксана Федорко, посвяту Петру Урсуловичу “Я – Героя Донька” виконала Віолетта Кравченко, також свою авторську поезію зачитала Ія Ходорівська (Ірина Яцків).

Присутні переглянули відеоролики на вірші та музику Богдана Філяка та прослухали пісні “Символ спротиву Бахмут” та “За Україну” у виконанні Романа Небиловича.

“Кожен вірш — це біль чиєїсь душі. Вірш-посвята… Посвята чиємусь синові, чиємусь батькові, коханому чоловікові і їх читати, повірте, дуже тяжко. Бо це можливість пережити все те, що наболіло, ще раз. Я сподіваюся, що це для нас доброю традицією — що ми проведемо ще не один такий вечір. Тому що багато є тих, хто захоче прочитати вірші. Я думаю, що про кожного нашого Героя треба говорити й писати. Тому що вони найкращі, вони мужні, вони Герої нашого часу. Бо що нам залишається?” — висловилась Ірина Кушлик – голова ГО “Сім’я Героя Калуша”, мати Героя Володимира Кушлика.

Остап Микитюк
Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору