Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Багато квітів і символів. Калуські ліцеїсти завершують розмальовувати тубуси | Підбірка №1

Багато квітів і символів. Калуські ліцеїсти завершують розмальовувати тубуси | Підбірка №1

Калуські ліцеїсти закінчили розмальовувати тубуси для розіграшу в рамках акції “Мистецтво заради Перемоги”.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні розповімо про історію та значення кожного витвору:

Калуський ліцей №3

На тубусі учні вирішили зобразити квіти соняшника та двох білих голубів. В ліцеї діляться, що саме ці квіти вважаються символом стійкості й мужності наших воїнів та уособленням любові до Батьківщини. Два білі голуби є птахами миру і любові.

“Юні художники, втілюючи свій проєкт, хотіли підтримати захисників України в прагненні захистити українські родини, щодня наближаючи перемогу та мир на рідній землі”, — пишуть на сторінці ліцею.

Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка

Розмальовувала тубус учениця 9-В класу Юліана Бузович. Дівчина ділиться, що увесь процес зайняв у неї майже тиждень. Роботу ділила на декілька етапів, а найтяжчим називає малювання тризуба, щоб він рівно розмістився на округлій площині. Професійно образотворчим мистецтвом Юліана займалась тільки два місяці, проте їй вдалось поєднати на малюнку елементи петриківського розпису та українську національну символіку.

Калуський ліцей №6

Розписом цього тубуса займалась Федорів Єлизавета, котра вже не вперше розмальовує такі речі. Також їй допомагала викладачка образотворчого мистецтва Чайковська Тетяна.

“Розпис гільз, тубусів стає яскравою ілюстрацією творчого потенціалу та бажання прикрасити навколишній простір не лише красивими малюнками, а й символічно підкреслити значущість волонтерської діяльності в житті школи та громади. Це своєрідний витвір мистецтва, який не лише прикрашає оточуючий простір, а й надихає на подальші зусилля для покращення оточення та допомоги нашим воїнам”, — кажуть в ліцеї.

У своїй роботі вона зобразила жовтувато-помаранчеві квіти та лелек на синьому полотні. Тубус відрізняється серед інших особливою авторською технікою Єлизавети.

Калуський ліцей №1

Розписаний тубус є спільною роботою учня 8-А класу Шалганова Артура та учениць 6-Б та 5-Б класів Матвєєвої Аліни та Масляк Дарини під керівництвом викладачки гуртка з моделювання іграшок сувенірів Волошин Іванни.

У своїй роботі зобразили популярну українську квітку — соняхи.

“Ще на початку вторгнення була історія, щоб окупанти ставили собі в кишені насіння соняха, щоб проросла квітка. Тому якось так виникла така ідея”, — каже викладачка.

Учні діляться, що не мають великого досвіду у малюванні, проте старались робити усе якісно.

До слова після того, як у школі дізнались про те, що тубус можна викупити учні розпочали збір коштів й зараз їм вже вдалось назбирати половину суми для його купівлі.

Калуський ліцей №5

Учениці Семків Софія та Кохан Вікторія вирішили прикрасити тубус мальовничими пейзажами України, птахами та об’ємними квітами.

“Там, де палаюче небо, – гільза від снарядів, а тут, де затишено-неспокійна буденність — це металеві полотна”, — кажуть в ліцеї.

Також дівчата з 6-Б класу “оживили” гільзи й створили мирні сувеніри. Учні все виконували під керівництвом вчительки образотворчого мистецтва ліцею Зоряни Філяк.

Калуська гімназія №9

Учні гімназії прикрасили тубус у поєднанні двох технік: декупаж з акриловим розписом.

“Зображений контур країни з багатогранним мистецтвом та козак і українка, в більш дитячому — казковому стилі. Акрил використовувався для додавання деталей та акценту”, — діляться учні ліцею.

Ці та інші тубуси можна виграти за донат від 100 гривень на монобанку за посиланням. Також можна викупити саме його за унікальний донат на банку — для цього потрібно сконтактувати з організаторами за номером телефону: 099 461 60 45.

Розіграш тубусів проводиться в рамках акції “Мистецтво заради Перемоги” від Молодіжної ради при Калуській міській раді. Молодь віддала у заклади освіти 14 тубусів від артилерійських снарядів, щоб діти їх розмалювали. Після цього їх хочуть розіграти для закупівлі fpv-дронів для аеророзвідників служби безпілотної авіації УДА, де служить калушанин Влад Німак.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору