Сьогодні поділимося з вами рецептом оладок: це і смачно, і просто.
Пише Інформатор.
Інгредієнти:
- картопляний відвар – 300 мл
- цукор – 3 ч. ложки
- олія (в тісто) – 2 ст. ложки
- дріжджі свіжі – 15-20 г
- борошно – 2 склянки
- яблука – 2 шт.
- мед
Приготування:
Яблука очистьте від шкірки і наріжте на дрібні кубики. В теплий картопляний відвар, краще з невеликою кількістю розвареної картоплі, додайте цукор. Далі — розчиняйте дріжджі.
Після цього додайте олію, решту цукру та просіяне борошно. Замішуйте тісто. Воно має мати консистенцію густої сметани. Додайте яблука. Накрийте посудину з тістом і ставте у тепле місце на 15-20 хвилин.
Для першої партії оладок сковорідку змастіть олією. Інші випікайте на сухій сковороді.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08