Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Калущині руйнується міст, який збудували за понад 10 мільйонів гривень

На Калущині руйнується міст, який збудували за понад 10 мільйонів гривень

Пішохідна ділянка мосту вже майже провалилась. Були навіть випадки травмувань людей. Місцева влада каже, що не може виконувати ремонтні роботи, бо міст не на їх балансі.

Пише Інформатор.

Мова йде про переїзд через річку Сівку у селі Креховичі. Його будівництво завершили у 2020 році, а кінцева вартість, за інформацією Брошнів-Осадської селищної ради, становила понад 10 мільйонів гривень.

Ймовірно, йдеться про тендерну закупівлю у 2019 році на майже 8 мільйонів гривень. Ремонтні роботи виконував ВКФ “Силует”.

Проте, минулого року люди почали помічати, що міст руйнується. Зараз на пішохідних ділянках видно великі вирви та тріщини в конструкціях. Комісія селищної ради на місці подій виявила руйнування земляного насипу під мостом та констатувала, що надалі це може призвести до руйнування мостових конструкцій.

На основі перевірки селищний голова Тарас Манорик 7 лютого 2024 року з офіційним листом звернувся до балансоутримувача автомобільного мосту — ДП “Дороги Прикарпаття”. За інформацією селищної ради, у листі він вимагав терміново направити відповідну комісію з кваліфікованих спеціалістів для його обстеження, задля унеможливлення надзвичайних ситуацій і вжиття відповідних заходів. Однак, офіційної відповіді селищна рада так і не отримала.

“Проблема в тому, що нам цей міст не належить. Він є на балансі ДП “Дороги Прикарпаття. Через це не можемо вкладати кошти в ремонт моста, бо він — не в нашій власності. На нього ще діє мінімальний гарантійний термін в 10 років, але, як бачимо, пройшло тільки 4 роки, а міст вже руйнується”, — пояснює ситуацію перший заступний селищного голови Брошнів-Осадської територіальної громади Василь Сокирко.

До слова, вже відомо про людей, котрі травмувались через вирви у мості. Жителька села Діана Івахнюк розповідає про свого 15-річного брата, котрий ледь не впав у яму:

“10 Березня йшов з друзями близько 21:00-21:30 по цьому мості, і впав в ту величезну діру… Дякувати Богу він втримався руками повис і друзі його витягнули”.

Також зазначає, що раніше на цьому ж місці одна з місцевих мешканок зламала собі ногу.

“Скажіть, пане Манорик, чому так вийшло? Напевно винні люди через необережність. Чи, можливо, погане освітлення? Чи, можливо, немає належних знаків, щоб застерегти людей? Чи це все мали люди самі зробити, бо ви зайнята людина і чекаєте поки ДП “Дороги Прикарпаття” Вам відпише. Всі лише не Ви”, — обурюється мешканка громади.

У зв’язку з ситуацію днями у Брошнів-Осадській селищній раді скликали позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. За результатами засідання було вирішено направити відповідні листи в обласні управління, обгородити аварійні ділянки мосту та встановити відповідні знаки.

Зараз пішоходи змушені рухатись по проїжджій частині мосту.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору