Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Символи буремного сьогодення. Тубуси розмальовані калуськими ліцеїстами | Підбірка №2

Символи буремного сьогодення. Тубуси розмальовані калуськими ліцеїстами | Підбірка №2

В рамках акції “Мистецтво заради Перемоги” калуські школярі розмалювали тубуси від снарядів для їх розіграшу на допомогу військовим.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні розповімо вам про витвори, котрі не увійшли до нашої першої добірки та їх особливі значення:

Калуський ліцей №2

Учні не стали гаяти часу та під керівництвом учителя гуртка “Образотворче мистецтво” розпочали роботу. Головною деталлю вирішили зобразити Державний Герб України, як символ міцності та багаторічної історії нашої нації.

Калуський ліцей №7

На патріотичному тубусі від ліцеїстів видніються колоски, калина та Герб на синьо-жовтому фоні. Також на верхній та нижній частині можна прочитати патріотичне гасло “Слава Україні!”, “Героям слава!”.

Калуський ліцей №10

Над тубусом працювали учні 10-а класу Дарина Поліщук Юлія Пицько та Кароліна Кощухно. В центрі вони намалювали ляльку мотанку та Україну в червоно-чорних кольорах.

“Мотанка це сильний оберіг, який уособлює добро, світло та родинне тепло. Яскравий віночок в неї на голові це символ слави перемоги та миру. Зображення України в червоно-чорних кольорах має величезне значення для нашої країни. Це символ боротьби за незалежність та національну самоідентифікацію. Війна вплинула на долю багатьох людей та цілих сімей нехай оберіг у вигляді ляльки мотанки принесе україні віру, надію та обов’язково перемогу”, — кажуть у ліцеї.

 

СУМ в Україні Калуш

Юні сумівці вирішили нешаблонно ромалювати тубус. Тому на ньому видно відбитки рук, дубові листочки та хмарки. У центрі всього малюнку логотип організації, який зашифрований у Герб України.

Комп’ютерна Академія “Redmonkey”

Учні комп’ютерної академії зобразили на тубусі постамент “Батьківщина-Мати”, котра минулого року позбулась радянських символів. Тепер на її щиті Державний Герб України, як показано на малюнку. Композиція символізує чисте мирне небо над Україною та готовність громадян до захисту Батьківщини.

Пласт

До розфарбовування долучились пластуни різних вікових категорій. Розмалювали вони два тубуси та три власні гільзи, які передали для подальшого розіграшу.

“Навмисно не давали ніяких тематик, тільки просили, щоб вигляд був презентабельним. Молодші малювали просто те, як бачать цей світ, яскраво та в фарбах. Старші хлопці та дівчата малювали на вигляд те саме, але цим вони хотіли розбавити й так не найліпші думки, в цей час. А от старші вже малювали патріотичні символи, для підтримання духу. Покривали вироби спочатку білою фарбою, але навмисно залишали не замальовані місця. Щоб навіть на розмальованому тубусі чи гільзі було видно, що було спочатку”, — кажуть в організації.

Центр художньої творчості дітей юнацтва та молоді

Юні відвідувачі центру побачили можливість зобразити на тубусі українського воїна в професійному екіпіруванні. Позаду нього майорить державний прапор та можна прочитати гасло “За Україну!”. З іншого боку видно, як блискавка вдаряє у російський корабель, котрий вже на півдорозі до дня моря.

Ці та інші тубуси можна виграти за донат від 100 гривень на монобанку за посиланням. Також можна викупити саме його за унікальний донат на банку — для цього потрібно сконтактувати з організаторами за номером телефону: 099 461 60 45.

Розіграш тубусів проводиться в рамках акції “Мистецтво заради Перемоги” від Молодіжної ради при Калуській міській раді. Молодь віддала у заклади освіти 14 тубусів від артилерійських снарядів, щоб діти їх розмалювали. Після цього їх хочуть розіграти для закупівлі fpv-дронів для аеророзвідників служби безпілотної авіації УДА, де служить калушанин Влад Німак.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору