Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Комендантська година зекономила Калушу 4 мільйони гривень

Комендантська година зекономила Калушу 4 мільйони гривень

Якщо раніше вулиці в Калуші освітлювались усю ніч, то з початком військових дій та впровадженням комендантської години, ситуація змінилася: з опівночі і аж до ранку в громаді — темно.  Це дало значну економію коштів по електроенергії.

Повідомляє Інформатор.

На сесії міської ради, яка запланована на останній четвер місяця, буде звітувати керівник КП “Міськсвітло”. Звіт про роботу комунального підприємства за 2023 рік можна знайти на сайті міської ради.

А сьогодні директор підприємства Іван Кохан доповідав по цьому питанню на засіданні депутатській комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології. З-поміж іншого озвучив, що за рік на електроенергії комунальне підприємство зекономила кілька мільйонів гривень.

У згаданому звіті зазначено, що витрати на електроенергію для освітлення вулиць і світлофорних об’єктів за минулий рік склали 3 мільйони 804 тисячі 943 гривні. Заплановано було — 8 мільйонів 190 тисяч гривень.

“В зв’язку з впровадженням воєнного стану і внаслідок виникнення економії електроенергії  рішенням сесії міської ради  було знято з плану фінансування по електроенергії  500 000 гривень і 3 785 000 гривень перенесено на придбання  матеріалів”, — йдеться у документі.

Тож, завдяки цій економії, каже Іван Кохан, вдалося виконати низку робіт у громаді, на які навряд чи були б кошти за інших умов.

Зокрема, комунальники проклали близько 17 км нових ліній, замінили 70 опор, додали світла на багатьох вулицях у межах старостинських округів тощо.

Нагадаємо, що відповідно до затвердженого графіку, у ранковий час лампи на стовпах у Калуші зараз світять з 06:00 до 06:55, а увечері — з 18:15 до 24:00.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору