Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуський суд покарав винуватця минулорічної смертельної ДТП

Калуський суд покарав винуватця минулорічної смертельної ДТП

Чоловік у травні минулого року, на об’їзній дорозі у Калуші, на смерть збив водія мотоцикла.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

ДТП трапилося 12 травня, о 12:49 на подвійному кільці, що знаходиться біля АЗС “Укрнафта” на Львівській вулиці. 52-річний житель Рогатинського району кермуючи автомобілем марки “OPEL MOVANO” під час наближення до кільцевої розв’язки збив 60-річного водія мотоцикла марки “HONDA NC 700”, який перевозив 46-річну пасажирку.

В результаті аварії водій мотоцикла загинув на місці, а жінку госпіталізували з тяжкими тілесними ушкодженнями. Вона перебувала у реанімації з переломами передпліччя, чотирьох ребер та забоєм легені.

“Обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю, зазначивши, що перед виконання маневру заздалегідь не перелаштувався у крайню ліву смугу, а мотоцикла, який рухався йому на зустріч він не побачив. Просив суворо не карати”, — пишуть на сторінці суду.

Натомість потерпіла та її захисник наполягали на суворому покаранні винуватця ДТП, оскільки він не відшкодував їм шкоду. Під час судового засідання прокурор просив призначити йому покарання у виді позбавлення волі на 4 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

“Призначаючи покарання, суд врахував характер та ступінь суспільної небезпеки скоєного, та те, що обвинувачений визнав вину та розкаявся у вчиненому, позитивно характеризувався за місцем проживання та місцем праці, а також  те, що має на утриманні 4 неповнолітніх дітей та повнолітнього сина,  який знаходиться на диспансерному обліку”, — пишуть на сторінці суду.

В результаті винуватцю аварії призначили покарання у виді 3 років позбавлення волі із позбавленням права керування всіма транспортними засобами на 3 роки. Додатково ухвалено позов стягнути з нього 700 000 гривень моральної шкоди на користь постраждалої жінки.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору