Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті — наразі без знеструмлень, але енергетики радять бути напоготові

На Прикарпатті — наразі без знеструмлень, але енергетики радять бути напоготові

Через масований обстріл енергосистеми України у багатьох регіонах є проблеми з електропостачанням. На Прикарпатті — без вимкнень електроенергії.

Повідомляє Інформатор.

“Прикарпаття пройшло нічний обстріл з боку рф без вимкнень електроенергії”, — інформують у компанії “Прикарпаттяобленерго” та додають, що в Івано-Франківській області введень графіків знеструмлень електроенергії не передбачається.

Водночас енергетики кажуть, що варто бути напоготові, бо “хоч зиму пройшли без вимкнень, наш ворог підступний”.

Нагадуємо, що дізнатися свою чергу вимкнень можна:

  • на сайті компанії (Головна сторінка – Графіки вимкнень) або за посиланням: https://svitlo.oe.if.ua
  • Через чат-бот у Viber: “Відсутнє світло” – “Черга вимкнень” (https://chats.viber.com/oeifuabot_)
  • Якщо електроенергія відсутня через планові чи аварійні роботи, дізнатися про це також можна на сайті АТ за посиланням https://oe.if.ua/uk/shutdowns_table або у Viber-боті: Відсутнє світло – Перевірка активних вимкнень за адресою.

Додамо, що наразі енергосистема України працює цілісно, є обмеження постачання електрики переважно на лівому березі Дніпра.

Як повідомив в ефірі телемарафону голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, якого цитує УНН, особливо, дісталося місту Харкову, де масштаб пошкоджень більший, ніж у інших регіонах.

За словами Кудрицького, ворог цілив в різні об’єкти енергосистеми – генерацію, високовольтні підстанції, підстанції операторів розподілу.

“На жаль, є обмеження енергопостачання в різних регіонах України, переважно на лівому березі Дніпра. Підкреслюю, це контрольовані обмеження щоб система працювала цілісно. Найбільше питань щодо статусу пошкоджень ДніпроГЕС: наразі немає жодних ризиків прориву дамби, статус пошкоджень уточнюється і буде остаточно зрозумілим за кілька годин”, – відзначив голова НЕК “Укренерго”.

Кудрицький підкреслив, що людей і кваліфікації у нас достатньо для швидкого подолання наслідків віроломної атаки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору