Інформатор Калуш

ТРЕШ

Наслідки атаки по Україні: ворог бив по критичній інфраструктурі

Наслідки атаки по Україні: ворог бив по критичній інфраструктурі

У ніч на 22 березня ворог атакува низку енергетичних об’єктів в Україні. Поцілили у Вінницькій, Хмельницькій, Львівській, Івано-Франківській областях. Пошкодження є в низці інших регіонів. Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що ця атака була націлена саме на українську енергетику і стала наймасштабнішою за останній час.

Подробиці зібрав Інформатор.

За даними моніторингових каналів, ворогом було застосовано ракети різних типів:

  • крилаті ракети Х-101/555 запущені щонайменше 13х бортами Ту-95 з району Каспійського моря;
  • аеробалістичні гіперзвукові ракети комплексу Х-47М2 “Кинджал”;
  • балістичні ракети ОТРК “Іскандер-М”/”KN-23”;
  • надзвукові крилаті ракети повітряного базування Х-22;
  • керовані зенітні ракети ЗРК “С-300″/”С-400”;
  • ударні БпЛА типу “Шахід”;
  • ймовірно керовані авіаційні ракети різних типів.

Запускали все це з тимчасово окупованих територій АР Крим та Донеччини, Бєлгородської області рф. Під атакою перебували Харків, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Черкаси, окремі населені пункти Харківщини, Дніпропетровщини, Запоріжжя, Одещини, Хмельниччини, Вінниччини… Практично — всі регіони України.

За словами міністра енергетики, мета ворога — не просто пошкодити, а спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни.

“На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС. У частині регіонів є перебої зі світлом”, — повідомив Герман Галущенко.

На цю годину відомо, що у Золочівському районі Львівщини вирує пожежа у лісовому масиві. Крім того, безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині, інформує очільник Львівської ОВА Максим Козицький. За його даними, зараз вогнеборці гасять пожежі.

“Ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет. Є влучання в об’єкт критичної інфрастуктури”, — повідомляє керівник Вінницької ОВА Сергій Борзов. 

Унаслідок ворожої атаки по Хмельницькому є жертви і постраждалі серед цивільних, пошкоджені обʼєкти інфраструктури та будинки. Про це повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин:

“Жахливий ранок. Маємо пошкодження обʼєктів інфраструктури. Пошкодження житлових будинків. Є загиблі і постраждалі серед цивільних”.

Також йшлося про влучання в об’єкт інфраструктури на Прикарпатті. Відомо про одну постраждалу людину.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору