Інформатор Калуш

РОЗСЛІДУВАННЯ

Премії, закордонні відрядження і вільний графік. У Коломиї міський голова взяв на роботу похресника

У Коломиї міський голова взяв на роботу похресника

Недипломовані, але високооплачувані — таких фахівців сьогодні можна зустріти у Коломийській міській раді. У ратушу їх привели давні родинні чи дружні зв’язки з міським головою Богданом Станіславським.

Як пише видання Інформатор Коломия, сьогодні будь-кому з простих смертних для прийняття на роботу потрібно мати не лише диплом магістра, але й 3-5 років досвіду. Тим часом для того, аби очолити відділ інвестиційної або ж інформаційної політики, чи на край — стати головним спеціалістом в управлінні містобудування диплому спеціаліста не треба. Адже деякі високопосадовці досі навчаються… на денній формі.

Журналістам вдалось отримати дані про освіту, рівень підготовки, досвід та зарплату 23-річного коломиянина Дмитра Копильціва, який був прийнятий на роботу в міську раду в липні 2022 року. На той час він не мав жодної закінченої освіти. Диплом бакалавра отримав лише у липні 2023 року. І одразу став начальником, відповідаючи за інвестиції Коломиї.

За свідченнями трьох осіб, наближених до Богдана Станіславського, Дмитро Копильців – похресник міського голови Коломийської громади , адже Копильціви та Станіславські роками дружать сім’ями.

Довести, що Дмитро – похресник мера, практично неможливо: інформація зберігається у парафії, але для запиту потрібно знати, в якій церкві хрестили Дмитра. Відтак журналісти зателефонували Богдану Станіславському напряму й поставили просте питання в лоба: чому на роботу взяли людину, всупереч законодавству, і чи правда, що це його похресник. Посадовець — кинув слухавку.

Дмитра Копильціва взяли на високу посаду в ратушу без конкурсу і всупереч вимогам законодавства. Він одразу був призначений провідним спеціалістом у відділі інвестиційної політики. Щойно зарахували у штат міськради – взяв тривалу відпустку за сімейними обставинами. Але наступного ж місяця отримав надбавку за “високі досягнення у праці”, премію та ще 5620 грн загадкових надходжень, позначених як “інші”. Це понад 100% від окладу.

 Зарплатня Дмитра Копильціва у 2022 році

У 2023 році знову влаштувався на роботу в ратуші. 17 липня 2023 року був призначений на посаду начальника відділу інвестиційної політики. У липні 2023 року він відпрацював 11 днів, а серпні – повний місяць, ще й одразу ж отримав 63%  премії від окладу і навіть понад 50% за “високі досягнення у праці”. Вересень – приблизно та сама історія. А вже з жовтня і до кінця року Дмитро працював якось вибірково – менше половини відпрацьованих днів, та все одно з преміями та надбавками за високі досягнення у праці.

Зарплатня Дмитра Копильціва у 2023 році

У січні 2024 року Дмитро Копильців на роботі не був. Проте, з лютого уже з’являвся на фото з Богданом Станіславським у закордонних відрядженнях. Зокрема у Франції та Німечччині. Гарні відрядження у нього були й роком раніше: він їздив на 19 днів до Швеції, та кілька разів до Румунії. Все — за кошти міста.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору