Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: тушкована цибуля порей

Овочевих страв багато не буває! Тож сьогодні розповідаємо, як приготувати тушковану цибулю порей. 

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • цибуля порей — 2 стебла (тільки біла частина)
  • ріпчаста цибуля — 150 г
  • часник — 2-3 зубчики
  • томати — 2 шт
  • олія оливкова (або соняшникова) — 4 ст. ложки
  • лимон — 1/2
  • сіль
  • перець
  • бульйон овочевий (або вода) — 1/2 склянки

Приготування:

Дрібно наріжте часник та цибулю. Лимон — півкільцями. Томати залийте окропом, зніміть шкірку та наріжте на невеликі кубики. Цибулю порей наріжте великими кільцями.

В каструлю налийте олію, добре розійгрійте та викладіть цибулю й часник. Скажте 5 хвилин, періодично помішуючи. Додайте томати, а потім — лимон та цибулю порей.

Посоліть усе та доведіть до кипіння. Накрийте кришкою та тушкуйте на малому вогні 25 хвилин. Опісля — додайте перцю.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору