Сьогодні розповідатимемо, як приготувати тушковану квасолю. Такий мікс точно смакуватиме!
Пише Інформатор.
Інгредієнти:
- червона квасоля – 60 г
- морква – 2 шт
- цибуля ріпчаста – 1 шт
- гарбуз – 150 г
- болгарський перець – 1 шт
- томатна паста – 45 г
- овочевий бульйон – 2 ст. ложки
- спеція суміш трав – 1 г
- базилік – 1.5 ч. ложка
- кріп
- сіль
- рослинна олія
Приготування:
Помийте квасолю. Замочіть її в холодній воді на ніч. Опісля — відваріть у цій самій воді до м’якості. Варіть близько 50 хвилин (важливо посолити за 10-15 хвилин до готовності). Злийте воду.
Моркву потрібно нарізати четвертинками. Перець — невеликими кубиками. На сковороді обсмажте моркву в олії. Періодично помішуйте. Додайте цибулю і смажте ще 5 хвилин. Додайте гарбуз і знову смажте протягом 2-3 хвилин. Додайте до овочів болгарський перець та кілька ложок води чи овочевого бульйону. За потреби — додайте олії. Перемішайте та тушкуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин.
Кріп подрібніть. Посоліть овочі й додайте томатну пасту, пряні трави й зелень. Додайте овочі до квасолі, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин. Вимкніть вогонь та дайте страві настоятися під кришкою (5-10 хвилин буде достатньо).
Квасолю, до слова, можна поєднати з будь-якими овочами – кабачками, баклажанами, картоплею.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08