Калуш До сайту

Смачний піст: тушкована червона квасоля з овочами

Сьогодні розповідатимемо, як приготувати тушковану квасолю. Такий мікс точно смакуватиме!

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

Приготування:

Помийте квасолю. Замочіть її в холодній воді на ніч. Опісля — відваріть у цій самій воді до м’якості. Варіть близько 50 хвилин (важливо посолити за 10-15 хвилин до готовності). Злийте воду.

Моркву потрібно нарізати четвертинками. Перець — невеликими кубиками. На сковороді обсмажте моркву в олії. Періодично помішуйте. Додайте цибулю і смажте ще 5 хвилин. Додайте гарбуз і знову смажте протягом 2-3 хвилин. Додайте до овочів болгарський перець та кілька ложок води чи овочевого бульйону. За потреби — додайте олії. Перемішайте та тушкуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин.

Кріп подрібніть. Посоліть овочі й додайте томатну пасту, пряні трави й зелень. Додайте овочі до квасолі, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин. Вимкніть вогонь та дайте страві настоятися під кришкою (5-10 хвилин буде достатньо).

Квасолю, до слова, можна поєднати з будь-якими овочами – кабачками, баклажанами, картоплею.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08