Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Зросли зарплата, пенсія і соціальна виплата | Аналіз свіжої декларації міського голови Долини

Зросли зарплата, пенсія і соціальна виплата | Аналіз свіжої декларації міського голови Долини

Міський голова Долини Іван Дирів оприлюднив декларацію за минулий рік. У ній — знову немає відомостей про автомобіль, яким користується посадовець. 

Інформатор аналізує документ детальніше.

Згідно з даними декларації, торік зарплата міського голови зросла: він загалом отримав 710 тисяч 947 гривень (роком раніше було задекларовано 665 тисяч 108 гривень заробітної плати). Також трохи зросла його пенсія — 73 887 гривень за рік, що на 10 тисяч гривень більше, аніж у 2022 році. Соціальної допомоги також узяв більше — 22 840 гривень (роком раніше ця виплата була вдвічі меншою). Доходи членів сім’ї очільника громади: у дружини — 309 тисяч 124 гривні заробітної плати, у доньки — 41 396 гривень стипендій.

Детальніше про попередні декларації Івана Диріва можна почитати в матеріалі “Не заощаджує і ходить пішки?..”

Як і в попередні роки, родина Дирівих не декларує жодних заощаджень — ані банківських вкладів, ані готівки. Не мають вони і фінансових зобов’язань.

З майна — житловий будинок на понад 330 кв. метрів у селі Мала Тур’я та земельна ділянка площею 1214 кв. метрів у цьому ж селі. Власницею нерухомості є дружина Івана Диріва.

Транспортних засобів у родини, згідно з декларацією, також немає.

Утім, в нещодавньому інтерв’ю Інформатору на запитання, чим міський голова добирається на роботу (адже живе він у селі, що приблизно в п’яти кілометрах від Долини), Іван Дирів відповів:

“Переважно автомобілем. Завожу дружину. Коли діти були менші, то завозив і їх до школи. В основному — автомобілем”.

“Особисто я не маю автомобіля. Є в дружини, є в сина”, — за мить уточнив він, відповідаючи на уточнююче запитання. Але, чому в декларацію не внесено транспортний засіб хоча б дружини — не пояснив.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства (про це можна детальніше почитати у роз’ясненнях НАЗК), декларувати потрібно всі транспортні засоби, незалежно від їхньої вартості, які:

  • належать декларанту/членам його сім’ї на праві власності;
  • знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми (усної чи письмової) укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право;
  • знаходились у них в оренді чи на іншому праві користування упродовж не менше половини днів звітного періоду.

Читайте такожМільйонерів стає більше: за рік кількість зросла майже на три тисячі

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору