Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: медові бісквіти-батончики

Смачний піст: медові бісквіти

Це наче й справжнісінький домашній бісквіт, але нарізаний на шматочки, занурений у шоколад, і ще й із кокосовою стружкою чи горішками…

Пише Інформатор.

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • мед — 2-3 ст. ложки
  • борошно пшеничне — 300 г
  • вода — 250 мл
  • олія соняшникова — 100 мл
  • цукор — 3 ст. ложки
  • сіль — 1/2 ч. ложки
  • розпушувач — 2 ч. ложки

Глазур:

  • вода — 200 мл
  • олія соняшникова — 40 мл
  • какао — 3 ст. ложки
  • цукор — 100 г
  • чорний шоколад — 75 г
  • кокосова стружка

Приготування:

Додайте у блендер цукор, мед та олію. Збийте. Додайте борошно, теплу воду, сіль та розпушувач. Замісіть тісто. Вийти воно має м’яким.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Застеліть форму пергаментом та влийте тісто. Бісквіт випікайте протягом 20 хвилин. Після того, як виймете — залиште охолоджуватись до кімнатної температури.

Приготуйте глазур. У каструлю налийте олію і воду, додайте какао та цукор. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Одразу після цього знімайте з вогню. Додайте шоколад і постійно помішуйте.

Бісквіт розріжте на невеликі палички та занурте у шоколад. Посипте кокосовою стружкою.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору