Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуському музеї може обвалитись стіна | Невдовзі розпочнуть ремонтні роботи

У Калуському музеї може обвалитись стіна | Невдовзі розпочнуть ремонтні роботи

Також за словами музейників протікає дах, котрий може затопити цінні експонати.

Пише Інформатор.

Йдеться про критичний стан будівлі музею “Калуська в’язниця”. Керівниця управління культури національностей та релігій міста Калуша Любов Джуган розповідає, що критична ситуація технічного стану вже тягнеться з минулого року.

“З будівлею дуже критична ситуація. Саму будівлю та музейні експонати може затопити вода, через те, що протікає дах. Також валиться частина стіни. Якщо ми зараз нічого не зробимо, то уся будівля може просто обвалитись”, —

Найближчим часом вже запланований ремонт стіни та даху. 25 березня 2024 року на платформі онлайн закупівель Prozorro був оприлюднений договір про виконання ремонтних робіт. Підрядником виступає Храновський Микола Степанович, котрий проживає у Калуші та виконує будівельні й демонтажні роботи. Ремонт планують закінчити до 30 квітня 2024 року.

Загальна вартість робіт — 99 983 гривень. Любов Джуган зазначає, що кошти на це були заплановані ще при формуванні міського бюджету на 2024 рік.

“Ми ще того року хотіли це все ремонтувати, але не мали призначень. Це одна з найнеобхідніших закупівель, бо потрібно врятувати музей та саму будівлю”, —

Також додає, що зараз спостерігається попит на відвідування музею. Зокрема високу історичну цінність має підвал будівлі. За історичними джерелами саме там проводили один з допитів Степана Бандери та багатьох інших політв’язнів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору