Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Петиція за збереження зеленої зони біля озера у Франківську набрала голоси

Нещодавно, 24 березня, у Франківську біля міського озера проходив пікнік-мітинг проти будівництва церкви на місці майбутньої відпочинкової зони. Учора, 27 березня, місцеві мешканці створили електронну петицію про збереження зеленої зони біля міського озера.

Пише Інформатор, покликаючись на колег з Івано-Франківська.

Петиція назбирала потрібну кількість голосів (250) за кілька годин. Станом на 10:30, 28 березня вона набрала 554 голоси. 

Петиція тепер має бути винесена на розгляд міської ради.

До слова, міський голова Івано-Франківська підтримує спорудження церкви.

“Тому я повністю підтримую спорудження каплички на міському озері, де наша команда зробила його місцем відпочинку тисяч франківців і гостей міста. Церква буде з відкритою територією. Кожен зможе прийти: звернутись до Бога, помолитись за Україну, за наших Захисників!” – так прокоментував мер міста дозвіл депутатів на побудову церкви на зеленій ділянці біля озера.

У понеділок, 25 березня, на брифінгу директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк заявила, що територія, яка виділена під будівництво церкви біля міського озера, до них не належить.

Вона пояснила, що на той час, коли був виданий дозвіл від міської ради, територія належала до села Крихівці. На думку Руслани, зеленої території й так бракує, тому забудова озера – найкраща думка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору