Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Війна забрала життя Героя Сергія Вацко з Калущини

Війна забрала життя Героя Сергія Вацко з Калущини

Завтра у Боярці прощатимуться з Героєм Сергієм Вацко — учасником бойових дій в АТО, добровольцем, батьком трьох синів.

Пише Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

24 березня цього року у війні з російським окупантом загинув заступник командира роти ударних безпілотних авіаційних комплексів капітан Вацко Сергій.

Чин похорону розпочнеться 29 березня об 11:00 в м. Боярці, де проживав Герой.

Сергій Михайлович Вацко народився 31 жовтня 1974 року у с. Мостище Калуського району Івано-Франківської області. Закінчив Калуську школу № 7. Вищу освіту за спеціальністю електропостачання та енергозбереження здобув у Івано-Франківському державному технічному університеті нафти і газу.

З 1997 по 2001 рр. працював машиністом технологічних компресорів, майстром енергопостачання у Боярському ЛВУМГ.
З 2001 по 2014 – інженер відділу головного енергетика, а згодом інженер І категорії високовольтної електротехнічної лабораторії Виробничого ремонтно-технічного підприємства (ВРТП) “Укргазенергосервіс”.

З березня 2014 р. по березень 2015 р. – командир батареї у 72 ОМБр, працював з БМ-21 “Град”. Його бойовий шлях проходив через Луганщину (Свердловськ (нині Довжанськ), Ровеньки, Дякове), південний котел та Донеччину (Амвросіївка, Волноваха, Маріуполь).

31 грудня 2014 року отримав позачергове звання капітана. У березні 2015 року демобілізований.

Повернувся на попереднє місце роботи, працював провідним інженером групи енергетики та ремонту енергетичного обладнання сервісної філії Укртрансгаз – Оператор газосховищ України. Брав активну участь у громадсько-суспільному житті Боярки.

З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року пішов добровольцем на передову. Навіть не встиг змінити посвідчення офіцера запасу на чинне посвідчення — 25 лютого був на передовій як капітан одного з підрозділів 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору