Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прокуратура направила до суду матеріали щодо занедбаного укриття у Калуші

Прокуратура направила до суду матеріали щодо занедбаного укриття у Калуші

Захист цивільного населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок воєнних дій, є одним із найактуальніших питань у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Як повідомили Інформатору в Калуській окружній прокуратурі, незважаючи на те, що в Україні діє воєнний стан, окремі власники та балансоутримувачі споруд цивільного захисту до цього часу не вжили достатніх заходів щодо приведення в стан готовності захисних споруд цивільного захисту. Це — створює загрозу для життя людей.

Перебування захисної споруди в приватній власності не звільняє власника майна від обов’язку утримання об’єкту в належному для користування всіма членами територіальної громади стані.

У Калуші уповноважені органи не вжили належних заходів щодо зобов’язання балансоутримувача привести захисну споруду у стан готовності.

Тож, Калуською окружною прокуратурою пред’явлено до Львівського окружного адміністративного суду позов про визнання протиправної бездіяльності Товариства з обмеженою відповідальністю та зобов’язання його вжити заходів щодо приведення у належний технічний стан і готовність до захисту населення захисної споруди, яка розташована у міст Калуші по вулиці Писарська, 36. Площа укриття — 161,2 кв. метри, яка, відповідно  до паспорту сховища, вміщає 150 осіб.

Учора, 28 березня, Львівський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору